"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Reporter, fotojournalist och rockfotograf. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det var som katten

I mellandagarna blev vi med katt och katten Felix flyttade hem till familjen. Katter är tacksamma att fotografera då de nästan alltid blir bra på bild. Men samtidigt översvämmas internet av bilder på gulliga katter av människor som jagar likes. I ärlighetens namn har jag inte tagit så många bilder på Felix. Men när han för ovanlighetens skull sitter still är han perfekt att använda som modell för låg ljus porträtt utan blixt.

Jag tog bilderna på Felix på 6400 ASA + 1 steg, 1/125 sek och bländare 2,0 med stabilisering påslagen på mitt 100mm objektiv. Jag hade missat att slå på ögonfokus och därför är skärpan inte 100% i bild 2. Nu har jag använt Sony A7rII i ett par månader och jag är grymt imponerad över hur bra den presterar. I mitt tycke är det den mest prisvärda Sony E-kameran med tanke på att det går att hitta ett fint exemplar för 15-17 000 kr begagnat.Text och foto: Mikael GoodAdded 2018-01-13 09:26 | Permalink | Comments (3) | Comment

Slutet gott, allting gott!2017 var ett år som började dåligt men slutade riktigt bra. Fram till halvårsskiftet var det ett av de värsta åren som jag upplevt i mitt liv. Men efter det har livskraften sakta men säkert återvänt och jag har åter kommit in i ljuset.


Efter att jag varit heltidsjukskriven i ett halvår har jag sakta men säkert kunnat börja arbeta igen och jag har fått möjligheten att jobba med det jag verkligen brinner för.  I oktober började jag arbeta med en bok om Hjärta till Hjärtas grundare Sixten Widerstedt. Efter en hel del intervjuer och research kunde jag lämna boken till tryck i förra veckan.

I november åkte jag på reportageresa till Bulgarien och året avslutades med en reportageresa till de norra delarna av Indien. I mitten av 2018 slutar jag mitt arbete i Linköping och fortsättningsvis kommer jag att arbeta som marknadskoordinator på en hjälporganisation och som journalist på en dagstidning.

Till sommaren planerar jag att ha en stor fotoutställning enligt konceptet "Om folk inte kommer till en fotoutställning får fotoutställningen komma till folket". Tidigare har jag  bland annat ställt ut enligt konceptet på ett IKEA-varuhus, ett köpcentrum och en hockeyarena.

Text och foto: Mikael GoodAdded 2018-01-09 13:55 | Permalink | Comments (2) | Comment

Människor från IndienJag har precis kommit hem från en reportageresa till Indien. Med mig hem har jag mängder av bilder och anteckningar. En artikel med tillhörande bilder har redan gått iväg till en tidning och kommer eventuellt att publiceras den 22 december.

I Indien har jag träffat många härliga och intressanta människor. En av dem är kvinnan på bilden. Hon tillhör Adivasi minoriteten och har jobbat på ett teplantage utanför en stad i norra Indien. När plantaget lades ned i början av året blev hon av med sitt arbete och försörjer sig nu på ströjobb. Nu lever hon på 1 dollar per dag. Jag träffade henne på en julfest som arrangerades av en svensk hjälporganisation och deras indiska samarbetspartners.

Text och foto: Mikael GoodAdded 2017-12-21 17:19 | Permalink | Comments (1) | Comment

Metalbreed MagazineNu är det officiellt att jag kommer att leverera bilder, artiklar och recensioner till den Argentinska musiktidningen Metalbreed Magazine.

Text och Foto: Mikael GoodAdded 2017-11-26 21:20 | Permalink | Comments (3) | Comment

Fira thanksgiving med en saftig kebabpizzaI vårt överamerikaniserade land har vi infört en del traditioner och seder som hade mått bäst av att stanna på andra sidan av Atlanten. Men det finns en tradition från USA som jag faktiskt skulle vilja införa i Sverige och det är Thanksgiving.

Thanksgivining som firas fjärde torsdagen i november i USA är en familjehögtid. På Thanksgiving samlas man med släkt och vänner för att umgås, äta gott och visa tacksamhet till Gud för alla gåvorna som man har fått under året. Huvudingredienserna på thanksgiving-middagen är kalkon, majs, pumpa och tranbärssås. De ingredienserna har man för att minnas den första tacksägelsfesten som nybyggarna och den inhemska amerikanerna (indianerna) hade i början av 1600-talet. 

Även om det finns en del som är likt har vi svenskar en annan matkultur än i USA och därför behöver vi anpassa thanksgiving-middagen till svenska förhållanden. Som bekant är det engelska namnet för kalkon, Turkey, vilket även är det engelska ordet för Turkiet. I Turkiet är nationalrätten kebab och den mest populära pizzan i Sverige är kebabpizza. Därför föreslår jag att vi skippar den torra kalkonen och ersätter den med en saftig kebabpizza av familjemodell som vi kan dela med släkt och vänner.

Den riktiga kebabsåsen uppfanns i Huskvarna och som Huskvarnabo är det min plikt och skyldighet att dela med mig av receptet, så att fler svenskar får uppleva hur riktigt kebabsås ska smaka: Kebabsås med tillbehör

Text och foto: Mikael GoodAdded 2017-11-15 17:45 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 3 ... 256 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer